Filmtajm - Jumper och Lions for Lambs

Japp - kollat lite film igen.

Först ut är Jumper (2008)


Jumper har dom saker jag gillar i en film, acction, snygga specialeffekter och en bra story.
Den handlar om en kille som kan hoppa mellan olika ställen, har han bara sett stället förrut så kan han teleportera dit ("Hoppa").
Naturligtvis finns det onda som försöker stoppa honom och en kärlek som ställer till det - alla ingredienser till en bra film :)

Doug Liman (regissör) har tidigare regisserat storfilmer som, "Mr. and Mrs. Smith", "Heist", The Bourne Identity  och varit producent i t.ex. The Bourne Supremacy, The Bourne Ultimatum och många mer...

Samuel L. Jackson är med i filmen och det bådar ju gott, och har en frissa som är ganska häftig:
image236

Jag tycker verkligen om denna typ av film så det blir 4,5 londonbussar i öknen av 5 möjliga- hyr/köp/se den på bio - gör alla tre - klart värt pengarna tycker jag

Så till nästa film:

Lions for Lambs (Lejon och lamm, 2007)


Detta är en ganska rörig film med tre olika storys som har ett samband men dels hoppar lite i tid och mellan olika miljöer.
Robert Redford som ressigerat denna film (och även spelar en av huvudpersonerna), har tidigare gjort några filmer där The Horse Whisperer förmodligen är den som vart mest känd men annars inte några superkända filmer, dock har han medverkat i ca 30 filmer sedan debuten 1960 på vita duken (Tall Story)

Jag tycker filmen var sådär med lite för lågt tempo men med en storspelande Tom Cruise som en senator som flippat totalt i USAs krigsspel och tyvärr en Meryl Streep som inte alls gjorde en bra roll utan var mycket bättre i Djävulen bär Prada eller Rendition.

Så det blir bara 3 lamm av 5 möjliga - duger som TVfilm, hyr den inte...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0