Blixtsken - Dean Koontz

När vi var till Undersvik sist så var vi till deras nya bibliotek, dom har uppmanat alla att lämna sina gamla böcker dit så vem som vill kan låna böcker och läsa i egen takt (inga utlåningstider...).

Det har kommit in massor av böcker och inte bara pockets som man skulle kunna tro utan väldigt många inbundna, kollade lite och hittade en bunt med Koontz böcker så jag lånade "Blixtsken" från 1988.

Blixtsken handlar dels om uppväxten för en tjej som föddes 1955 under lite mysko omständigheter.
Det visar sig under bokens gång att hon har en skyddsängel som dyker upp varje gång hennes liv är i fara, men är han god?....

Boken tycker jag var bra, inte hans bästa men helt ok.
Den var på 417 sidor vilket måste betäcknas som kort, och ibland känner jag som dom andra böcker han skrivit som är lite tunnare att det hoppas lite och kapas lite väl i handlingen..

Men men - som sagt den är klar läsvärd tycker jag.

Bild:
image147
(tagen från Tradera)

Betyg: 3,5 Uzis av 5 möjliga.

????

Lite förvånad vart jag idag.
Vi var upp till Östersund en sväng och hjälpte upp Håkan till flyget och när vi var på väg hem så såg vi en kille som står vid vägen aldeles efter där man svänger av till Hackås iklädd en röd t-shirt och jeans - men vafaaan det är ju Fhalan ?!??!

nitar och åker in på macken efter och ska just vända då jag ser honom smita in i en Volvo som stannade efter oss - ok då far vi igen - efter ett tag kommer Volvon ikapp och sedan kör om - dom kör lite fortare så vi hänger på.

I Ytterhogdal svänger Volvon in på en parkering där en Härjedals buss står så jag antar att Fhalan blivit av kastad från bussen och fick hjälp att komma tillbax på den av killarna i Volvon...

Måste kolla detta på Måndag - hahahaha

 

Sur och tvär - hävda sin rätt

Jag brukar normalt sett ta det ganska lungt och om man skickar något på service eller liknande lite överseende och tänka att dom har nog mycket att göra - men det tråkiga är att det är nästan bara genom att vara sur som man kan få någon vettig service, men det är klart, bara när det börjar ta tid eller bli problem....

Jag har nu på ganska kort tid samlat på mig tre exempel från mitt egna liv där det krävts lite ilska och tvärhet innan det gått bra - men sedan har det gått riktigt bra...

1. TVn, köpte en TV som blinkade lite mysko - skickade den på service och började vänta leken.
Efter att gnälla på servicestället och tala om för dom vad som gäller så skickade dom in så jag skulle få en ny TV, sedan fick jag gnälla hon handlaren lite för att få ersättning för resor jag gjort.

2. Mc Donnalds, vänta länge på mat och sedan försöker dom ge oss kall mat - lite irritation och vi fick allt vi beställt varmt och pengarna tillbaka.

3. Diskmaskinen, tog lång tid innan dom kom och laga och otrevliga på telefon - sedan ringer en chef och vi får lagning dagen efter plus ett knivblock med knivar som "plåster på såren".

Om jag bara skitit idet så skulle det tagit mycket längre tid i alla dom fall jag tog upp OCH vi skulle varit mycket missnöjda....

Det som är lite irriterande är att man nästan hela tiden MÅSTE bli lite arg för att få den utlovade servicen och ännu oftare måste bli riktigt arg innan man får ev. ersättning man har rätt till enligt lag...

Det är nästan så att man börjar tro att företagen räknar med att dom flesta kunder är lite överseende och att man kan tumma en hel del på vad som gäller och på det viste käna lite extra - dom få som gnäller kan man hjälpa lite extra så dom blir nöjda men alla andra får skylla sig själva då man tydligen står ut med det...

Sveg = Nya Sundsvall ?

Såg nyss något som var ganska oroande.

I LTZ hade man bilder från "första spadtaget" på nya fabriken uppe på HMAB.
Det som är lite allarmerande är att man redan på den sermonin som ska vara endast positiv och injuta trygghet osv. är detta:

image146

"Av och till", "luftstöt på någon minut" "Svavelsyra" ja det luktar ju gott - som Sundsvall dvs.

Ännu en vecka tillenda

Då var det snart dax att sova och påbörja en ny vecka igen.

Det känns som att vintern kommer snygande men som tur var fick vi en hyffsad höstdag idag då man kunde vara ute i t-shirt - eller iaf. Robin kunde det - han verkar ha ett litet värmeelement inmonterat isig.

Som vanligt har det varit ganska mycket att göra på jobbet men man kan iaf. glädja sig åt att man inte jobbar på Samsung eller Helpdesk denna vecka då dom bytt plats - mohahahaha
Det bästa med hela flytten är att reta upp SVarna mot varandra då dom på Helpdesk tycker Samsung är slöa och Samsung tycker Helpdesk inte hjälper till :)

Det har som bekant varit möte i fotbill mellan Sverige och Danmark och för att beskriva mitt intresse så kan jag tala om att jag kompå idag vid tolvtiden att det varit och gick in på Aftonbladet och kollade hur det gick - vi förlorade iaf. inte - bra.

Har satt upp en "Köp och Sälj" sida - Kan Eniro så kan jag, men jag kommer inte ha en tävling på min :)
Länk dit
Så in och köp - vill ni lägga upp något ni vill sälja så det syns med bild så kan ni kontakta mig så kan vi lägga in den där bara - går fort.

Vi får väll se om kommande vecka blir lite mer intressant - men tveksamt :)

PS
Nej Olle du får inte påpeka alla stavfel :) (mohahahaha)
DS 

RSS 2.0