Besök och Påsk

Idag hade vi besök av Familjen Ahlberg-Davel.
Dom har en Melker, en Jack Russel Terrier och dom är 110% energi rakt igenom, vi var lite oroliga hur det skulle gå med Kerstin som är väldigt rädd för andra hundar men för våran del vart det en ganska oväntad träff.

Kerstin visade genast vart skåpet skulle stå och påminnde Melker flera gånger om vem som bestämde.
Dom var också glada åt detta att någon hund sa ifrån ordentligt åt honom för en gångs skull.

Vi fick dock skilja dom åt lite så vi fick äta ifred...

Annars har det ju varit Påsk - en högtid som är som alla andra - på god väg att bli komersiell och liknar julen mer och mer.
Vi har nästan klarat oss från Påsk hysterin och har bara tre saker som visar att det blivit Påsk här hemma, det vi har halkat dit på är godisen....tur att Dollar har kommit hit, annars skulle godis delen blivit ännu dyrare :)

Såg i DN att 1980 åt vi 9,8 kilo godis per person och år, 2005 var det uppe i 15,2 kilo......under påsken så köper vi Svenskar 7000 ton!??!?! godis... och 35000 ton om år...

Men börjar man räkna på dom siffror jag sett så stämmer det lite dåligt för om man tar 15,2 kilo * 9 miljoner (Sveriges befolkning) så får man: 136,8 ton ??? men det var ju 35000 ton ???
Men om man tar 35000 ton och delar det med 9 miljoner då = 3888,889 kilo per skalle dvs 10,6 kilo om dagen ?????

Nja någonstans har siffrorna blivit felaktiga och nog för att vi äter mycket godis men över 10 kilo om dagen blir det inte - inte ens över påsken :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0